Chocolaterie

Hier komt de tekst.

Informatie basismeel

Omdat er door ons bewust geen conserveringsmiddelen toegevoegd worden is ons meel na productie slechts beperkt houdbaar. Vanaf productie rekenen wij 4 maanden. Droog, donker en op kamertemperatuur bewaren zorgt er voor dat het wat langer goed blijft maar vers is toch echt het lekkerst!

Molenmeel

Steengemalen meel onderscheid zich van fabrieksmatig geproduceerd meel doordat het in één tractie gemalen wordt. De gehele korrel wordt in een keer door de molenstenen gemalen, er wordt niks toegevoegd of onttrokken aan het meel. Hierdoor blijven alle voedingstoffen behouden. Door de gehele korrel te malen ontstaat volkorenmeel. Desgewenst kan de molenaar dit meel builen (zeven) en de bloem van de zemels en de kiem scheiden. Het resultaat is een ietwat cremekleurige bloem, welke nog de bestanddelen van zemels en kiem bevat.

In de fabriek wordt de graankorrel opgesplitst in fracties, welke afzonderlijk gemalen worden. Hierdoor bevat de witte bloem (de kern van de graankorrel) geen bestanddelen meer van de zemel of de kiem. Zonde, want deze bevatten juist alle smaak en voedingsstoffen!  

Zeeuwse bloem

In veel kookboeken wordt Zeeuwse bloem genoemd als een ideale bloemsoort om koekjes mee te bakken. Dit is een merknaam en het product is vaak niet daadwerkelijk afkomstig uit Zeeland. Onze Zeeuwse bloem is gemaakt van baktarwe met een hoog glutengehalte en daardoor uitermate geschikt om diverse soorten brood mee te bakken.

Al ons basismeel is geschikt om brood en gebak van te bakken. We hechten veel waarde aan de bakkwaliteit van ons product. Lukt het niet om het gewenste resultaat te bereiken, of bent u niet tevreden over ons product? We ontvangen graag feedback en kijken samen naar een passende oplossing.

Baktips en tricks

Ons basismeel en bakmixen zijn uitgerust met eigen receptuur. Bent u een recept kwijt, of komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op, we staan graag voor u klaar. Hier volgen enkele nuttige bak tips:

Literatuur

Niet elk broodbakboek is georiënteerd op lokale granen en molenmeel. Onze persoonlijke favorieten: